Nr telefonu: 22 843-21-68 Nr faxu: 22-847-20-22

Żywienie



Bokserska 30 oraz Gruszczyńskiego 12

 
 
 
18-22 październik 2021 r.
 
Poniedziałek 
Krupnik
kotlet mielony, kasza gryczana, surowka z kapusty białej 
 
Wtorek
Zupa grochowa
Racuchy z jabłkiem, jogurt, mus owocowy
 
Środa
Krupnik na ryżu 
Kotlet jajeczny, ziemniaki gotowane, mizerią ze smietanką,
 
Czwartek
Ogorkowa
Pałka z kurczaka, ryż, mix sałat z sosem winegret 
 
Piątek 
Krem z dyni z pomidorami i pestki słonecznik.
Panierowana rybka, kasza jaglana, marchew z wody
 
 

INFORMACJA OBIADOWA DLA RODZICÓW
OPŁATA ZA OBIADY DLA UCZNIÓW KLAS 1-3 Z MOŻLIWOŚCIĄ WYBORU SAMEJ ZUPY LUB DRUGIEGO
DANIA
ZUPA – 1ZŁ.
DRUGIE DANIE – 10 ZŁ.
2. PŁATNOŚĆ ZA OBIADY REALIZUJEMY Z GÓRY ,PRZELEWEM
DO 4 DNIA ,KAŻDEGO MIESIĄCA
NA NUMER KONTA
05 1950 0001 2006 0327 4026 0002
WIESZ CO JESZ -USŁUGI CATERINGOWE BARBARA PIETRZYK
3. W TYTULE WPŁATY NALEŻY PODAĆ
SZKOŁA NR. 191
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
W PRZYPADKU WYBORU JEDEGO Z DAŃ ,PROSZE ZAZNACZYĆ W TYTULE WPŁATY NP. ZUPA LUB II DANIE
4. NIEOBECNOŚCI ZGŁASZAMY TYLKO SMS NA NUMER TELEFONU 690-075-009,
NIE PÓZNIEJ NIŻ DO GODIZNY 8.00 RANO
KWOTĘ ZE ZGŁOSZONYCH NIEOBECNOŚCI ODLICZAJĄ PAŃSTWO PRZY OPŁACENIU NASTĘPNEGO
MIESIĄCA,SAMODZIELNIE .
PROSZĘ O POTWIERDZENIE SMS ,ŻE DOKONANO PRZELEWU NA NASTĘPNY OBIADOWY MIESIĄC.
5. WSZYSTKIE INDYWIDUALNE POTRZEBY I ZAPYTANIA PROSZĘ
KIEROWAĆ NA MÓJ NUMER TELEFONU 690-075-009 , SMS (BARBARA PIETRZYK)

 
 

INFORMACJA OBIADOWA DLA RODZICÓW
OPŁATA ZA OBIADY DLA UCZNIÓW KLAS 6-8 Z MOŻLIWOŚCIĄ WYBORU SAMEJ ZUPY LUB DRUGIEGO
DANIA
ZUPA – 1ZŁ.
DRUGIE DANIE – 10 ZŁ.
2. PŁATNOŚĆ ZA OBIADY REALIZUJEMY Z GÓRY ,PRZELEWEM
DO 4 DNIA ,KAŻDEGO MIESIĄCA
NA NUMER KONTA
05 1950 0001 2006 0327 4026 0002
WIESZ CO JESZ -USŁUGI CATERINGOWE BARBARA PIETRZYK
3. W TYTULE WPŁATY NALEŻY PODAĆ
SZKOŁA NR. 191
IMIĘ I NAZWISKO
KLASA
W PRZYPADKU WYBORU JEDEGO Z DAŃ ,PROSZE ZAZNACZYĆ W TYTULE WPŁATY NP. ZUPA LUB II DANIE
4. NIEOBECNOŚCI ZGŁASZAMY TYLKO SMS NA NUMER TELEFONU 690-075-009,
NIE PÓZNIEJ NIŻ DO GODIZNY 8.00 RANO
KWOTĘ ZE ZGŁOSZONYCH NIEOBECNOŚCI ODLICZAJĄ PAŃSTWO PRZY OPŁACENIU NASTĘPNEGO MIESIĄCA,SAMODZIELNIE .
PROSZĘ O POTWIERDZENIE SMS ,ŻE DOKONANO PRZELEWU NA NASTĘPNY OBIADOWY MIESIĄC.
5. WSZYSTKIE INDYWIDUALNE POTRZEBY I ZAPYTANIA PROSZĘ
KIEROWAĆ NA MÓJ NUMER TELEFONU 690-075-009 , SMS (BARBARA PIETRZYK)
6. JEŚLI UCZEŃ CHCIAŁBY WYKUPIĆ W DANYM DNIU POJEYNCZY OBIAD ,MUSI ZGŁOŚCIĆ TO DO 8 RANO ,SMS
A OPŁATĘ MOŻE UIŚCIĆ W OKIENKU OBIADOWYM ,PODCZAS PRZERWY OBIADOWEJ
NA OBIADY ZAPRASZAMY OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU,PODCZAS PRZERWY OBIADOWEJ O GODZINIE
12.30 (POSIŁKI BĘDZIE WYDAWAŁ PAN TOMEK.


Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października
2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające
„ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Lp. Alergen wg
rozporządzenia Produkty
1
ZBOŻA
ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus,
kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy,
grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna,
otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana,
maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w
oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki
przypraw.
8 NASIONA
SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe,
desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki,
ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK
SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor
np. morela,
12 ŁUBINY BRAK
13 ORZESZKI
ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI BRAK
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.