Nr telefonu: 22 843-21-68 Nr faxu: 22-847-20-22

Żywienie



Bokserska 30

lipiec

27-31

 

 

Jadłospis zwykły

Poniedziałek

 

 

Zupa warzywna z kalarepą

Spaghetti Bolognese

Kalafior z masełkiem /prażone nasiona

Wtorek

 

 

Rosół z makaronem

Marchewkowe placuszki

Ziemniaki

Fasolka szapragowa z bułeczką tartą

Środa

 

Kapuśniak z ziemniakmi

Gulasz z udzca indyka

Kasza gryczana

 Buraczki na ciepło

 

 

Czwartek

 

 Krupnik  jaglany

Łososiowy burger z pieca

Kasza

Sałata lodowa z ogórkiem zielonym  /ziarna słonecznika  /sos jogurtowy grecki

 

Piątek

 

Krem fasolowy /grzanki

 

 Naleśniki z dodatkiem płaskurki/ twarożek

 mus wieloowocowy/ kruszonka zbożowa z ziarnami  i migdałami

 

  


Rozliczenie obiadowe:  opłatę obiadową przelwamy z góry za obiadowy miesiąc.
W ostatnim dniu danego okresu rozliczeniowego, przesyłam Państwu rozliczenie obiadowe ,pomiejszone o liczbę nieobecności z poprzedniego miesiąca.
ZASADY WNOSZENIA OPŁAT ZA POSIŁKI – 
Odwoływanie obiadów Do godziny 8.30 każdego dnia można zgłosić odwołanie obiadu , wiadomością na numer 690-075-009 ( imię nazwisko + klasa )

Osoby, które wykupią obiady na cały miesiąc, otrzymują karnety obiadowe .  Jeśli ktoś z Państwa potrzebuje fakturę lub paragon fiskalny,proszę o kontakt .

Płatności na konto bankowe dokonujemy do 3 każdego miesiąca na poniższy numer konta: 05 1950 0001 2006 0327 4026 0002

W tytule dla porządku bardzo proszę wpisywać rodzaj klasy + imię i nazwisko + opłata za miesiąc np. wrzesień 

 

Koszt posiłku II danie i przekąska -9zł. Zupa -1 zł. kontakt: Barbara Pietrzyk basia.iwieszcojesz@gmail.com telefon 690-075-009

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października
2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające
„ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Lp. Alergen wg
rozporządzenia Produkty
1
ZBOŻA
ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus,
kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy,
grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna,
otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana,
maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w
oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki
przypraw.
8 NASIONA
SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe,
desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki,
ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK
SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor
np. morela,
12 ŁUBINY BRAK
13 ORZESZKI
ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI BRAK
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.