Nr telefonu: 22 843-21-68 Nr faxu: 22-847-20-22

Żywienie



Bokserska 30 oraz Gruszczyńskiego 12

Październik

19-23

 

  Jadłospis zwykły

 Bokserska

 

 

 

 

 

 

 

Poniedziałek

 

 

       Krupnik

Fasolka Jaś  po bretońsku z kiełbaską

Kasza jaglana

Surówka  z kapusty pekińskiej

Woda z cytryną / owoce 

280

90

80

60

150/80

Wtorek

 

 

Kremowa  zupa marchewkowa z dynią i pomarańczowa nutą / grzanki pełnoziarniste

Sznycelek z piersi kurczaka

Kus kus

Surówka z marchewki z jabkiem

Woda z miętą   / owoce

280

90

100

110

150/80

Środa

 

Grochowa  z ziemniakami

 

Spaghetti bolognese /prażone nasiona dyni i słonecznika

 Ogórek kiszony

Napar ziołowy /  owoce

 

.280

 

150/90/15

60

150/80

 

Czwartek

 

Rosół z makaronem

Rybka soute

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty z papryką i kukurydzą

Woda z cytyną  / owoce

280

90

180

90

150 /80

Piątek

 

 Zupa z pomidorami ,ziemiakami i soczewicą

Racuszki z jabłkiem

Sosik jogurtowy z truskawką

Woda z pomarańczą   / owoce

280

160

80

150 / 80


Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października
2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające
„ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Lp. Alergen wg
rozporządzenia Produkty
1
ZBOŻA
ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus,
kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy,
grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna,
otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana,
maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w
oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki
przypraw.
8 NASIONA
SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe,
desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki,
ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK
SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor
np. morela,
12 ŁUBINY BRAK
13 ORZESZKI
ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI BRAK
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.