Nr telefonu: 22 843-21-68 Nr faxu: 22-847-20-22

Żywienie



Bokserska 30

09.03.2020 – poniedziałek

 

Obiad – Zupa –  Jarzynowa z dynią

               II danie –  Chili con carne, ryż brązowy, mix sałat, kompot, owoce

 

                                                                              Alergeny – 1,2,6,7

 

10.03.2020 – wtorek

 

 

Obiad – Zupa – Pieczarkowa z makaronem pełnoziarnistym

              II danie –  Kotlet pożarski z drobiu, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem kw. z oliwą, kompot, owoce

 

                                                                               Alergeny – 1,2,3,6,7

 

11.03.2020 -środa

 

Obiad – Zupa – Kalafiorowa z ziemniakami

              II danie –  Schab pieczony w sosie, kasza gryczana, sałatka z buraków i jabłek na sałacie, kompot, owoce

 

                                                                                Alergeny – 1,2,6,7

 

12.03.2020 – czwartek

 

Obiad – Zupa – Krupnik jęczmienny

              II danie – Filet z ryby panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty białej z papryką, marchwią i     ogórkiem, kompot, owoce

 

                                                                                 Alergeny – 1,2,3,4,6,7

 

13.03.2020 – piątek

 

Obiad – Zupa-  Szczawiowa

              II danie –  Pierogi leniwe z masłem, surówka z marchwi i jabłek, kompot, owoce

 

                                                                                Alergeny – 1,2,3,6,7

 

Gruszczyńskiego 12

Marzec 9-13

 

Poniedziałek

 

 

Krem dyniowy z marchewką i pomarańczą  / grzanki

Burrito z wołowiną I fasolą czerwoną /Kasza jaglana

Sałatowy mix / śmietanka z jogurtem

Woda/ jabłko

Wtorek

 

 

Barszcz Ukraiński

Ryż jaśminowy z mlekiem kokosowym

Prażone korzenne jabłko /Sos jogurtowy z truskawką 

Woda/chrupiący chlebek z masłem orzechowym

Środa

 

Pomidorowa z makaronem razowym

Kotlet mielony z pieczarkami

Ziemniaki  /Surówka z marchewki

Woda / koktail jogurtowy z owocami

 

Czwartek

 

Ogórkowa

Udko pieczone

Kasza jęczmienna /Surówka z kapusty kiszonej i jabłka

Woda/ gruszka

Piątek

 

Jarzynowa

Ryba w ciescie naleśnikowym  z mąką kukurydzianą

Kasza pęczak /Buraczki duszone

Woda/ ciasto marchewkowe


Opłata za obiady
ZASADY WNOSZENIA OPŁAT ZA POSIŁKI – BOKSERSKA 30

  • Luty 2020r. wynosi10 dni x 10,00 zł = 100,00 zł.Żywienie kl. 0  w  m-cu
  •  Luty 2020 r. wynosi:20 dni x 12,50 zł = 250,00 zł.Opłata przyjmowana będzie w dniu 03.02.2020r. w godzinach 8.00 – 17.00

    w pok. nr 4.

  • Płatności dokonywać można gotówką oraz przelewem na numer konta:

42 1240 6074 1111 0010 4709 5961

W tytule przelewu należy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę. W przypadku wyboru jednego z dań obiadowych proszę zaznaczyć posiłek : zupy lub  II danie – konieczne potwierdzenie przelewu.

  • Nieobecności należy zgłaszać telefonicznie lub SMS pod numer telefonu 698-621-656 nie później niż do godziny 9.00 w dniu nieobecności.
  • W przypadku braku wpłaty posiłki nie będą wydawane.

 

ZASADY WNOSZENIA OPŁAT ZA POSIŁKI – GRUSZCZYŃSKIEGO 12

Odwoływanie obiadów Do godziny 9.00 każdego dnia można zgłosić odwołanie obiadu , wiadomością na numer 690-075-009 ( imię nazwisko + klasa )

Rozliczenie obiadowe:  opłatę obiadową przelwamy z góry za obiadowy miesiąc.

W ostatnim dniu danego okresu rozliczeniowego, przesyłam Państwu rozliczenie obiadowe ,pomiejszone o liczbę nieobecności z poprzedniego miesiąca.

Osoby, które wykupią obiady na cały miesiąc, otrzymują karnety obiadowe .  Jeśli ktoś z Państwa potrzebuje fakturę lub paragon fiskalny,proszę o kontakt .

Płatności na konto bankowe dokonujemy do 3 każdego miesiąca na poniższy numer konta: 05 1950 0001 2006 0327 4026 0002

W tytule dla porządku bardzo proszę wpisywać rodzaj klasy + imię i nazwisko + opłata za miesiąc np. wrzesień 

Można również wykupić pojedyncze II danie lub zupę , w tym dniu trzeba go zamówić i za niego zapłacić w okienku kuchni, Pani Justynie do godziny 9.00 rano

Koszt posiłku II danie i przekąska -9zł. Zupa -1 zł. kontakt: Barbara Pietrzyk basia.iwieszcojesz@gmail.com telefon 690-075-009

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października
2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające
„ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Lp. Alergen wg
rozporządzenia Produkty
1
ZBOŻA
ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus,
kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy,
grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna,
otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana,
maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w
oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki
przypraw.
8 NASIONA
SEZAMU
ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe,
desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki,
ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK
SIARKI
owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor
np. morela,
12 ŁUBINY BRAK
13 ORZESZKI
ZIEMNE
masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI BRAK
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.